26 Aralık 2010 Pazar

Galata'da Moda!

Galata Moda'nın son gününe yetişmek nasip oldu. Fazla fotoğraf çekmeye izin vermediler diye azıcık söylenmedim değil. Genel olarak türk moda tasarımının herzamanki vasatlığı sözkonusuydu. Ama bu vasatlıktan benim için sıyrılan bir kaç tasarımcı da oldu. İndirimler de oldukça iyiydi. İşte Galata Modada neler gördüm, neleri gördüğüm gibi aldım güncem:)




Benim için ön plana çıkan tasarımcıların başında Simay Bülbül vardı. Hatta standlarında o kadar çok kaldım ki ayrılırken hatıra fotoğraflarını çekmeden de edemedim. Genel olarak triko ve deriyi birlikte kullandıkları tunikler, elbiseler ve yelekler gözden kaçacak gibi değildi. Ben de eve gelir gelmez neler aldığımı siz moda severlerle paylaşmak için fotoğraf makinesine sarıldım:)







Çok beğendiğim bir diğer stand da Gül Ağış'ın Lug Von Siga markası oldu. Aslında tasarımlarından çok kumaşlarına hayran kaldım diyebilirim. Yıkanmış kotlara aşinaydık da bu hanımefendi ipekleri hatta yünlüleri bile farklı uygulamalarla yıkatmış ve çok orjinal renklere sahip değişik kumaş çeşitlerine ulaşmış. Bir de modellerinde free-size uygulaması inanılmaz hoşuma gitti. Ne giysem üzerime olunca mankenlerden bir farkım yokmuş meğer dedim. Gül Hanım da modellerini çok iyi taşıyor olduğumu söyleyince kilo verme konusundaki isteksizliğim iyice kendine kimlik buldu diyebilirim:P




Ve son olarak çok beğendiğim hatta tasarımlarına hayran kaldığım tasarımcının ismini söylüyorum, sıkı durun : Ümit Ünal ve markası Doors. Yünlü paltolar, ceketler, kabanlar , yünlü etekler çok başarılıydı. Kumaşları ve dikişleri için aynı şeyi söyleyemiyorum ama olsun zaten hangisininki çok iyiydi ki?:) Sanırım en kısa zamanda Galata'daki showroomlarını ziyaret edip daha detaylı fotoğrafları sizlerle paylaşacağım. 






2 yorum: