22 Kasım 2010 Pazartesi

2010 - 11 KIŞ MODASI


Bu kış ve gelecek kış ne giyeceğiz üzerine yazacağım bu yazı aman sizi telaşa düşürmesin. Yazıyı okurken "ben bunu hayatta giymem" diyeceğiniz modeller, "ne ara in oldu da outa çıkmış" diyeceğiniz trendler olacağını daha şimdiden tahmin edebiliyorum. Panik yok bayanlar! Moda insanın sevdiği şeyi giymesidir. Babaannem çocukken hep "bil de yapma" derdi. Bu öğüdün moda için çok işe yaradığını söylemem gerek.

Aksesuar : Retro akımını, yani eksilere şöyle 50'lere hatta 40'lara gidişi en çok gördüğümüz alan aksesuarlar. Yani salon ayakkabıları,XL silahşör botları, bobin tipli küçük topluklular, mini mini poastacı yahut el çantaları. Bu arada kovboy botlarına da artık hoşçakal diyoruz. Amerikan kovboyları tadında etrafta gezinen tiplerden gına gelmeye başkamıştı zaten. Bu kısmı "çoh iyi oldu çog gözel oldu" diyerek bitiriyorum.


Mantolar : Bu sezounun trendi "maskülen" yani erkeksi olmak. Dikkatinizi çekmiştir zaten paltolardaki ve ceketlerdeki maskülen kesimler. Son yıllarda erkek modasının feminenleştiğini gördükçe "du bakalım bizim başımıza ne gelecek" diyorduk. Ve işte artık biz de erkek gibi kadın olma yolunda hızla ilerliyoruz. Bu arada bu kışın bir sürprizi de pelerinler oldu. Özellikle bizim ülkemizde hazır giyim mağazaları maskülen mantolardan çok, daha feminen duran pelerinlerden bolca çalışmışlar. Maskulen paltoları henüz tam içimize sindiremesek de maskülen ceketler hiç de fena durmuyor. Erkeksi kesim paltolar in oldu peki ne out? Parka trendi bu kış yavaşça hayatımızdan çıkıyor. Oysa daha parkalara doyamamıştık dediğinizi duyar gibiyim. Ne demişler : "Ya bu trendi belirleyeceksin ya bu trendden gideceksin..."

Renk: Bu kış rengimiz Camel. Hatta bu kışın yeni Siyahı oldu diyebiliriz. Bu rengi en çok paltolara yakıştırdığımı da söylemeden geçemeyeceğim. Yine camel bu kışa hakimken, neon mavisi yani çivit mavi de artık aramızdan ayrılıyor ve yerini moda dünyasının kralı griye bırakıyor. Hep derim "Gri olsun da çamurdan olsun..."

Desen: Çocuksu sevimli böyle şeker desenli neyiniz varsa artık bir sonraki sevimlilik akımına kadar kaldırmanın vakti. Bu kış hayvan deseni görmeyeceğimiz hiçbir şey yok. Puantiyeli desenlerin yanında yeni bir trend de, çok zaman önce giymeyi bıraktığımız kareli desenler. Tabi her kadının bir kaç kilo fazlasının mutlaka olduğu ülkemizde her türlü daha kilolu gösteren bu kareli desenler ne kadar trend oldur, işte onu önümüzdeki zamanlarda göreceğiz.


Kumaş: Modayı takip eden herkes bu kışın ana kumaşının kürklü kumaşlar ve örgü olacağını zaten biliyordu. Tabi ne zaman kürk moda olsa zavallı hayvancıklar aklıma gelir ve irkilirim. Gerçek kürk sahibi olmanın trend haline getirilmesi ve bir prestij ifadesi olması çok da ironik gelir. Aslında bunun adı ilkelleşmek. Gerçekten yeterince medeni bir dünyada kürkün yeri olacağını hiç zannetmiyorum. Bu arada kürk süeti yerinden ediyor ve süet ceketler ve gömlekler aramızdan ayrılıyor. Trendler böyle buyursa da benim dolabımda ve Sheeva Boutique'de  daha çok yeri olacağına garanti edebilirim.


Bu yıl daha neler göreceğimizi ve kimlerin üzerinde neleri yakalayacağımızı ilerikşi zamanlarda paylaşacağım. Henüz erken çünkü bu kış gelmek bilmedi. Hala mevsimliklerimizle gezdiğimiz günlerin sonuna geldiğimizi ve her kış olduğu gibi bu kış da yüz yılın en soğuğu olacağı kulislerde dolanmaya başladı. Paltolarınızı hazır edin!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder